[eSports] Uitslag groep A Hearthstone Team Celestial Invitational

Vandaag is de Team Celestial Invitational begonnen, ook wel bekend als 'CSS'. Het is een Hearthstone-toernooi van het Chinese team Celestial, waaraan acht Chinese spelers meedoen en acht uitgenodigde spelers, voornamelijk bekende streamers uit het Westen.

Het format is een best-of-five conquest zonder bans, met de regel dat elke speler in de groepsfase elk van de negen klasses uit Hearthstone één keer moet gebruiken. Elke dag tot en met donderdag speelt een andere groep de groepsfase, waarna de finaleronden plaatsvinden op vrijdag. Vandaag speelde Groep A, waarvan je de uitslag onderaan dit bericht kunt vinden. Benieuwd naar de matches zelf? Lees hieronder dan nog even verder.

In Groep A speelden Firebat (Wereldkampioen 2014), Lifecoach (bekend van zijn tactische en lange spel) en twee Chinese spelers: CLZoro en Blue. Dat het een interessant toernooi zou worden, was al snel duidelijk. In de eerste match tussen Firebat en CLZoro bracht Firebat een deck dat je meestal niet ziet in toernooien: Mill Rogue. Een slimme keuze was het wel, want zijn tegenstander was kansloos. Dit momentum hield hij vast: 3-1.

Voor Lifecoach was het een interessante eerste match. Voor het eerst in de geschiedenis van Hearthstone gebruikte hij Priest in een toernooi. In zijn match tegen Blue legde het hem echter geen windeieren. Hij won van de Druid van Blue en pakte ook de match: 3-1. Na deze match speelden de beide uitgenodigde spelers tegen elkaar. Beide spelers brachten Mech Shaman met zich mee, vooral voor Lifecoach een verrassing aangezien hij nooit gaat voor een agressieve speelstijl. Dat Lifecoach dit niet gewend is werd snel duidelijk. In plaats van vol voor de damage te gaan, vocht hij (te)veel voor board control. Dit leidde naar een 2-0 voorsprong voor Firebat, maar Lifecoach vocht terug tot 2-2. In de laatste ronde was het echter Firebat die met de winst aan de haal ging door een topdeck en perfecte RNG: Crackle voor 5 damage.

De rest van de matches was redelijk recht toe, recht aan zonder echte verrassingen. Blue tegen CLZoro eindigde in een 3-1 overwinning voor Blue. Ook Firebat tegen Blue eindigde in 3-1, maar dit keer in het voordeel voor Firebat. Firebat wint hiermee alle drie zijn wedstrijden en is door naar de kwartfinales. Lifecoach verloor de laatste wedstrijd van CLZoro, maar gaat toch door naar de kwartfinales wegens een beter puntensaldo. 

Morgen speelt Groep B, met daarin Eloise, Fuoliver, Surrender en Jiesha.

Groep A Firebat Lifecoach Blue CLZoro Eindstand
Firebat* x  3-2 3-1 3-1 Eerste (9-4) 
Lifecoach* 2-3 x 3-1  1-3 Tweede (6-7)
Blue 1-3  1-3 x 3-1 Derde (5-7) 
CLZoro 1-3  3-1 1-3 x Vierde (5-7) 

*door naar de kwartfinale.