Van Gerwen op weg naar nieuw succes na zege op Van der Voort

Michael van Gerwen heeft de kwartfinales bereikt van het Players Championship 2015 in de Engelse plaats Minehead. De Brabantse nummer één van de wereldranglijst versloeg zaterdagavond op weg naar nieuw succes landgenoot Vincent van der Voort met 10-6.

Van Gerwen kwam tegen de Noord-Hollander weliswaar met 0-2 achter, maar voorkwam erger onheil door de derde leg op de valreep wel binnen te halen. Vanaf dat moment ging het crescendo, mede doordat 'VdV' op de dubbels kansen liet liggen.

Benito van de Pas schaarde zich voor het eerst bij de laatste acht van een PDC-major. De jongeling uit Tilburg (22) rekende overtuigend af met James Wade, die bepaald niet slecht gooide. De Engelsman kon wijzen naar een gemiddelde van 100,18 punten per beurt, maar verloor met 3-10.

Van de Pas haalde een moyenne van 105,39 en benutte bovendien twee van de drie kansen op een dubbel. Daar bleef Wade ver bij achter. De Brabander kwam met 4-0 voor door 72, 79, 72 en 96 uit te gooien. Nadat zijn opponent een leg had gepakt, vervolgde hij met check-outs van 85, 90 en 100.

Uitslagen Player Championship Finals - tweede ronde - avondsessie

Ian White 10-9 Gerwyn Price
Peter Wright 9-10 Simon Whitlock
Daryl Gurney 10-4 Gary Anderson
Michael van Gerwen 10-6 Vincent van der Voort

Programma kwartfinales - zondagmiddag

Mensur Suljovic v Ian White
Adrian Lewis v Simon Whitlock
Michael van Gerwen v Dave Chisnall
Daryl Gurney v Benito van de Pas

Van Gerwen op weg naar nieuw succes
Van Gerwen op weg naar nieuw succes (Foto: ANP)