Soldaat van Oranje breekt weer record

De musical Soldaat van Oranje heeft vrijdagavond ook het laatste record dat nog niet op naam van de productie stond in handen gekregen. In de Theaterhangaar in Katwijk werd de 1.863.083e bezoeker ontvangen. Daarmee heeft de musical officieel méér bezoekers getrokken dan The Phantom of the Opera, die dit record tot nu toe in handen had.

Er is geen andere voorstelling in Nederland waar ooit eerder zoveel bezoekers een kaartje voor hebben gekocht. The Phantom of the Opera, de voorstelling die ruim drie jaar in het Circustheater in Scheveningen te zien was, vestigde het vorige record in augustus 1996. Met 1094 voorstellingen was Soldaat van Oranje al sinds 31 december 2013 de langstlopende voorstelling uit de Nederlandse theatergeschiedenis. Eind oktober vierde de productie zijn vijfde verjaardag. Vrijdagavond werd de 1701e uitverkochte voorstelling gespeeld.

Soldaat van Oranje vertelt het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema, die in de Tweede Wereldoorlog deelnam aan het Leidse studentenverzet. Het stuk is gebaseerd op zijn oorlogsmemoires. De musical is voorlopig tot en met juli 2016 in de Theaterhangaar te zien. In januari gaat het theater wel een aantal weken dicht voor onderhoud en wordt het stuk tijdelijk niet opgevoerd.

Soldaat van Oranje breekt weer record
Soldaat van Oranje breekt weer record (Foto: BuzzE)