FC Twente: "Mogelijkheid intrekken licentie bestaat ook"

Fans van FC Twente moeten vrezen voor het ergste scenario voor hun club - uitsluiting van betaald voetbal. Maar dat verwacht directeur Gerald van den Belt niet.

Deze week ontstond er chaos bij de club na het uitlekken van documenten van investeringsmaatschappij Doyen. "De grote vraag is nu of die documenten echt zijn", vertelde Van den Belt op een persconferentie. "Er is een hoop onduidelijk. Ook voor onszelf."

"We zijn enorm verrast door het opduiken van die stukken. We zijn niet bekend met die stukken. De kernvraag is of die papieren echt zijn. Als ze echt zijn, hebben we heel wat uit te leggen."

Straf
Mocht Doyen wel degelijk invloed hebben gehad op het aankoopbeleid van Twente dan kan een straf volgen van de KNVB, bijvoorbeeld puntenaftrek. "Een geldboete of berisping zou in dat geval een gunstig scenario zijn."

"De mogelijkheid voor het intrekken van onze proflicentie bestaat ook, hoewel ik dat niet verwacht. In de historie van het betaalde voetbal zijn alleen licenties ingetrokken bij een faillissement. Het ontnemen van de licentie is het uiterste geval."

Paniek
De directeur heeft nooit beperkingen of verplichtingen van Doyen ervaren. "Het vertrouwen in de club begint erg broos te worden, bij de fans, bij sponsors en bij de KNVB. Het ging juist de goede kant op met herfinanciering, maar dit zou ons terug kunnen werpen."

"Er ontstaat veel paniek bij de club. Dat maakt het er niet makkelijker op. Mensen zijn boos en teleurgesteld. Het is weer eens twee voor twaalf in Enschede. Wat een kloteweek."

FC Twente: "De mogelijkheid voor het intrekken van onze proflicentie bestaat ook" (Pro Shots / Anp)
FC Twente: "De mogelijkheid voor het intrekken van onze proflicentie bestaat ook" (Pro Shots / Anp)