7,8 miljoen subsidie voor TivoliVredenburg

Het Utrechtse stadsbestuur wil muziekcentrum TivoliVredenburg volgend jaar ruim 7,8 miljoen subsidie geven. Dat blijkt uit een voorstel dat burgemeester en wethouders donderdag naar de gemeenteraad hebben gestuurd. Het bedrag is minder dan de 9,6 miljoen euro die het noodlijdende muziekpaleis had gevraagd.

De Rekenkamer waarschuwde begin deze maand dat het gloednieuwe muziekcentrum is uitgelopen op een financiële flop en dat exploitatie onmogelijk is als er niks verandert. Utrecht zou daarbij grote risico's lopen.

Een inmiddels ingestelde commissie moet in mei 2016 met een advies komen over hoe het muziekcentrum wel rendabel kan draaien. TivoliVredenburg verwacht meer inkomsten uit horeca en zaalverhuur en van sponsors. De VVD stelt voor om het hele complex aan een particuliere partij te verkopen.

Het muziekpaleis heeft voor volgend jaar al 870 producties geboekt die 715.000 bezoekers zouden moeten trekken. TivoliVredenburg is wel populair, maar het aantal betalende bezoekers is veel te klein voor het enorme gebouw met de zeer hoge vaste lasten.

7,8 miljoen subsidie voor TivoliVredenburg
7,8 miljoen subsidie voor TivoliVredenburg (Foto: ANP)