PSG heeft geen hulp van Real nodig

Paris Saint-Germain heeft geen hulp van buitenaf nodig gehad om de achtste finales te bereiken van de Champions League. De Franse kampioen haalde woensdagavond op eigen kracht de laatste zestien door in Zweden te winnen van Malmö FF: 0-5.

Adrien Rabiot, na een fraaie voorzet van Gregory van der Wiel, en Angel Di Maria scoorden voor rust. Steraanvaller Zlatan Ibrahimovic, zeer actief tegen de club waar zijn rijke voetbalcarrière ooit begon, maakte het karwei af. Di Maria en Lucas Moura voerden de productie verder op.

Elk ander resultaat had ook volstaan voor PSG. Real Madrid, al geplaatst, versloeg Shaktar Donetsk in Oekraïne met 4-3 door onder meer twee treffers van Cristiano Ronaldo. De teller van de Portugese vedette staat in de Champions League nu op 84, vijf meer dan zijn Argentijnse rivaal Lionel Messi.

Tussenstand

Luka Modric en Daniel Carvajal zorgden in Lviv voor een tussenstand van 0-4. Daarna geloofden de Madrilenen het wel. De Brazilianen Alex Teixeira (2) en Dentinho zorgden nog voor een wending in het duel dat onder leiding stond van Bas Nijhuis, maar het geloof in een stunt was toen al vervlogen.

Real verzekerde zich tevens van de eerste plaats in groep A en verdrong daarmee de afschuwelijke herinnering aan de 'Clasico' tegen Barcelona (0-4) enigszins.

PSG heeft geen hulp van Real nodig
PSG heeft geen hulp van Real nodig (Foto: ANP)