Ali B genomineerd voor muziekmoment van 2015

Ali B is een van de genomineerden voor het Muziekmoment van het jaar, een nieuwe categorie bij de 100% NL Awards van radiozender 100% NL. De rapper en presentator verdiende de nominatie met zijn emotionele ode aan zijn kinderen in De Wereld Draait Door. Dat maakte 100% NL maandagavond bekend.

Ali B zong eind mei in DWDD het nummer Terwijl jullie nog bij me zijn, samen met Ruben Annink. Daarin beschrijft Ali dat hij zich nu al probeert voor te bereiden op het moment dat zijn kinderen oud genoeg zijn om zelfstandig te leven. De artiest en een groot deel van het publiek hielden het niet droog. De andere kanshebbers zijn Jennie Lena, Jeroen van der Boom, Jeroen van Koningsbrugge en Lange Frans & Julia Zahra.

Lena is genomineerd voor haar vertolking van het liedje Who's Loving You bij haar Blind Audition in The Voice of Holland. Van der Boom dingt mee met zijn cover van het nummer Mag ik dan bij jou tijdens de Toppers-concerten. Van Koningsbrugge kan de award winnen met zijn versie van Wit Licht, die hij zong als Judas in The Passion, en Lange Frans & Julia Zahra met hun cover van Zij gelooft in mij in De beste zangers van Nederland.

De 100% NL Awards worden op 2 februari voor de zevende keer uitgereikt. Er zijn zeven categorieën, zoals de zanger en zangeres en het album van het jaar. Eerder op de dag maakte de radiozender de overige genomineerden bekend. Onder anderen Nick & Simon, Marco Borsato en Kenny B zijn in de race voor meerdere prijzen.

Ali B genomineerd voor muziekmoment van 2015
Ali B genomineerd voor muziekmoment van 2015 (Foto: BuzzE)