Eerste foto Game of Thrones 6 voedt speculatie

Het duurt nog tot april voordat het zesde seizoen van Game of Thrones wordt uigezonden, maar denk maar niet dat het HBO is ontgaan dat fans sinds de laatste seizoensfinale over weinig anders kunnen spreken dan dat ene moment aan het einde. Spoilers voor wie nog steeds niet aan Game of Thrones is begonnen, of simpelweg achterloopt.

In de finale van het vijfde seizoen werd één van de uiteindelijk misschien wel belangrijkste hoofdfiguren, Kit Haringtons Jon Snow, dodelijk verwond door zijn broeders. Maar is hij ook daadwerkelijk op (of kort na) dat moment overleden? En als hij is overleden, is dat definitief, want we leven in een magische wereld en laat er nou toevallig een rode priesteres in de buurt zijn? Discuss.

Om de zinnen te tintelen heeft HBO vandaag het eerste beeld van Game of Thrones 6 vrijgegeven. Het is duidelijk: dit is Jon Snow. Maar hoe is hij eraan toe? Net als Snow zelf, weten wij helemaal niets.

Game of Thrones 6 - promotiefoto

Game of Thrones 6 begint, zoals gezegd, in april op HBO, en zal verhaallijnen bevatten die nog niet eerder in de boeken te lezen waren. De eerdere seizoenen zijn natuurlijk nog terug te kijken via HBO Go.