[eSports]Resultaat IEM San Jose LoL

Dit weekend was Intel Extreme Masters San Jose, een van de grotere esports toernooien van de wereld, weer. Ook League of Legends had een toernooi tijdens dit weekend. Het Europese Origen nam het in de finale op tegen het Amerikaanse Counter Logic Gaming. Uiteindelijk won Origen met 3-0 het toernooi en daarmee de prijs van 25.000 dollar. Ook zijn zij verzekerd van een plaats tijdens het Intel Extreme Masters wereldkampioenschap in Katowice in maart van volgend jaar.

Omdat Origen de halve finale van het League of Legends-wereldkampioenschap haalde begon zij dit toernooi in de halve finale. Hierin speelde zij tegen het Amerikaanse Team Solomid. Team Solomid had geen enkele keer zicht op de overwinning en werd twee keer makkelijk aan de kant geschoven. Dit was voor een groot deel te wijten aan het feit dat het team nog geen week samen heeft kunnen trainen. CLG moest in de kwartfinale beginnen. Hierin speelde zij tegen het Europese Unicorns of Love. Unicorns of Love was net als TSM net opnieuw gevormd en werden ook vernederd. In de halve finale moest CLG tegen het Koreaanse Jin Air. Het Koreaanse team werd na twee lange games verslagen en nog geen half uur later stond het eerste duel tegen Origen al op het programma voor CLG.

De eerste game liet meteen zien waarom Origen misschien wel het beste westerse team van het moment is. Zonder in kills voor te komen begon Origen een steeds grotere leiding te krijgen in gold, puur door betere farm en map controle. CLG focusde zich op dragons en kreeg het voor elkaar er vier te krijgen, het was toen echter al te laat. Zionspartan, die nu onder zijn voornaam Darshan speelt blinkte het hele toernooi uit in de toplane met zijn splitpushes, maar kwam er nu totaal niet aan te pas. Soaz had hem totaal onder controle en daarmee wist CLG niet wat het moest doen.

De tweede game begon beter voor CLG en zij begonnen sterker, maar het was weer Origen dat de controle overnam. Darshan, die na het vertrek van Doublelift de hypercarry is, werd weer onder controle gehouden door Soaz. CLG begon wel teamfights te winnen, maar steeds werd er niet geprofiteerd. CLG kon geen vuist maken en ook de tweede game werd verloren. De derde game was precies hetzelfde verhaal. CLG krijgt kills maar niet op de juiste persoon. Darshan werd in zijn lane totaal weggespeeld en ondanks dat CLG wel gold op andere spelers kreeg, deed zij er niets mee. Geen enkel moment tijdens de finale leek het erop dat Origen de controle kwijt was en uiteindelijk won het Europese team dan ook van CLG.