Statement Eagles of Death Metal op Twitter

The Eagles Of Death Metal hebben in een Twitter-bericht voor het eerst gereageerd op de terroristische aanslag die vrijdag tijdens hun optreden in Parijs plaatsvond in concertzaal Bataclan.

De band is inmiddels weer thuis. In Parijs verloren ze een crewlid, drie mensen van hun platenmaatschappij en een groot aantal fans, nadat terroristen het vuur openenden op de concertgangers. 'We bedanken de Franse politie, de FBI, de Amerikaanse en Franse overheidsdiensten en vooral al de mensen die bij ons op 'ground zero' elkaar zo goed mogelijk hielpen tijdens deze onvoorstelbaar pijnlijke ervaring', twittert de band.

'Ondanks de verbondenheid in het verdriet van de slachtoffers, de fans, de families, de burgers van Parijs en iedereen die getroffen werd door het terrorisme, zijn we trots dat we zij aan zij staan met onze nieuwe familie, nu verenigd in een zelfde doel van liefde en medelijden', klinkt het in de emotionele tweet. 'Dit bewijst nog maar eens dat liefde het kwade overschaduwt. Leve de muziek, leve de vrijheid, leve Frankrijk en leve de Eagles of Death Metal!'

De band annuleert voorlopig al zijn shows.