Terrorist blaast zichzelf op bij antiterreuractie Parijs

Bij de grote antiterreuractie woensdagochtend in het noorden van Parijs zouden drie doden zijn gevallen. Dat heeft een bron bij politie tegen de krant Le Monde gezegd. De actie is nog aan de gang dus een definitief aantal is nog niet te geven, aldus de politiebron.

De actie heeft plaats in de voorstad Saint-Denis waar een wijk is afgegrendeld. Drie verdachten zouden zich in een appartement hebben verschanst aan de Rue de République. Helikopters cirkelen boven het gebied. De actie vindt plaats in de voorstad waar vrijdag de eerst aanslag plaatshad, bij het stadion Stade de France.

Update 09:15 uur
Zeker zeven explosies hebben woensdagochtend plaatsgehad in de Parijse voorstad Saint-Denis. Een daarvan zou een zelfmoordterrorist zijn geweest die zich opblies ten tijde van de belegering van een woning door antiterreureenheden. Het gaat volgens de Franse zender France Info om een vrouw. Zwaarbewapende militairen zijn in de wijk gearriveerd om bijstand te verlenen.

De Franse zender Europe 1 rept in totaal van drie doden en drie aanhoudingen. Onder de slachtoffers zou een voorbijganger zijn. De overige twee doden zijn de vrouw met een bomgordel en een verdachte die door een scherpschutter is gedood.

Doden gemeld bij antiterreuractie Parijs
Doden gemeld bij antiterreuractie Parijs (Foto: ANP)