'Allah Akhbar' tijdens minuut stilte

Als we verschillende berichten op de sociale media en EenVandaag moeten geloven, dan lijkt het erop dat bepaalde jongeren zich bij de minuut stilte van gisteren, zichzelf van hun beste kant hebben laten zien. Op diverse scholen klonk het beruchte 'Allah Akhbar' rond en tijdens de minuut waarbij het houden van je mond een blijk van beschaving en respect zou zijn.

Stomtoevallig is dat exact hetzelfde zinnetje als dat de moslimterroristen gebruikten toen ze tijdens een concert tientallen mensen afslachten en later de gewonden doodleuk met een mes gingen martelen.

Zowel in het binnen- als het buitenland zouden jongeren zich schuldig hebben gemaakt aan deze baldadigheden. Een speciale vermelding is wel het Horizon College in Alkmaar waard, waar tijdens de minuut van bezinning over het Parijse drama 'Free Palestina' te horen was. Voor zover bekend is er bij geen enkele school ingegrepen door mensen die beter zouden moeten weten.

In de voormalige Franse stad Marseille ging het nog een stapje verder. Daar zijn twee bestelbusjes aangevallen door personen met bivakmutsen (de mannelijke variant van een Boerka) omdat deze personen zich mateloos stoorden aan de 'Prayforparis' en 'ViveLaFrance'-stickers die zich op de wagens zouden bevinden. Deze zouden als beledigend ervaren worden. Een wagen is met stenen bekogeld en er zou een mes getrokken zijn.

Ook de voetbalwereld liet zich niet onbetuigd. Gisteren riepen een paar Bosnische fans tijdens de wedstrijd Ierland-Bosnië/Herzegovina al dingen als 'Allah heeft de grootste' tijdens de minuut stilte. Vandaag werd diezelfde minuut tijdens Turkije-Griekenland door de Turkse fans begroet met boe-geroep en het daar eveneens populaire 'Allah Akhbar'.

Vanzelfsprekend hebben bovengenoemde incidenten helemaal niets met de islam te maken.