Medehuurder wil GeenStijl uit bedrijfsverzamelpand

GeenStijl zit al jaar en dag in een bedrijfsverzamelkantoor in Amsterdam. Medehuurder in het pand, ene Philip Spaas, probeert nu andere huurders achter zich te krijgen om de weblog elders te huisvesten. Reden: hij is bang voor aanslagen op GeenStijl, of beter gezegd bang op slachtoffers onder mensen die niet bij GeenStijl werken.

Dat blijkt uit een e-mail die Spaas rondstuurt als vergaderpunt voor het huurdersoverleg. "De recente uitingen via Geenstijl zullen vroeg of laat een gewelddadige reactie uitlokken die we nu nog in de kiem kunnen smoren. Rustig afwachten lijkt mij persoonlijk geen serieuze optie meer. Ik zou er persoonlijk sterk voor pleiten dat [naam verhuurder] onze mede huurder Geenstijl een alternatieve, beschermde plek biedt en de overige huurders van PandNoord niet langer als human shields dienen: ik sta eerlijk gezegd niet langer in voor de veiligheid van mijn werknemers…"

GeenStijl heeft inmiddels de mail online gezet. Hoe het afloopt lees je hier. De reactie van GS overigens is: "Philip! Je had ook ff bij ons aan kunnen kloppen voordat je mede-NSB'ers ging ronselen, laffe twat"