Fischer: "Niet tevreden, wel blij"

De opluchting was zaterdagavond groot aan Deense zijde na het belangrijke doelpunt tegen Zweden in de play-off voor deelname aan het Europees kampioenschap voetbal, volgend jaar in Frankrijk. Denemarken keek in Solna lang aan tegen een dramatische 2-0 achterstand maar in de slotfase bezorgde Nicolai Jørgensen zijn land nog hoop: 2-1.

"Er zit alle verschil tussen 2-0 of 2-1. Daar kunnen we heel blij mee zijn", reageerde de Deense Ajax-aanvaller Viktor Fischer die zaterdag in de basis begon. Over het vertoonde spel was de jonge Deen nog niet te spreken. "We kunnen niet heel tevreden zijn. Het was lastig."

Fischer had na zijn selectie niet meteen gerekend op een basisplaats, zei hij tegen de NOS. "Het was een verrassing. Ik heb er lang niet meer bijgezeten maar ik voelde me er hartstikke klaar en fit voor. Ik hoop dat dinsdag weer mag."

Er zijn volgens hem dan nog genoeg kansen voor Denemarken om het EK te halen. "Het is hopen en ons best doen. Maar als zij hier van ons kunnen winnen dan kunnen wij ook zeker van hun winnen in Denemarken."

Fischer: niet tevreden, wel blij
Fischer: niet tevreden, wel blij (Foto: ANP)