Myjer: Sinterklaasfeest niet laten verpesten

Jochem Myjer heeft zaterdagochtend op Facebook een oproep geplaatst om de intochten van Sinterklaas op een normale manier te laten verlopen. Het bericht van de cabaretier werd binnen een paar uur al meer dan 230.000 maal geliket en bijna even vaak gedeeld.

Myjer schrijft dat hij woedend én angstig is na de aanslagen in Parijs. Maar, voegt hij eraan toe, de meeste kleine kinderen in Nederland worden zaterdag wakker met kriebels in hun buik, 'omdat Sinterklaas vandaag aan komt varen met hun kadootjes'.

"Ik vraag jullie vriendelijk. Zullen we de kinderen vandaag alsjeblieft nog even laten geloven dat de wereld niet zo verrot en gevaarlijk is?'', schrijft hij. "Zullen we de kinderen, die net als wij nooit zullen begrijpen dat je uit geloofsovertuiging onschuldige mensen afslacht, nog even laten geloven dat deze wereld ook nog onschuldig mooi kan zijn?"

Myjer vraagt of de discussie over Zwarte Piet zaterdag even op een laag pitje wordt gezet. "Zullen we alsjeblieft ons onschuldige kinderfeest vandaag niet laten verpesten door ruzie te maken?", schrijft hij. "Zullen we vandaag uit respect voor gisteren even alle zwaarden begraven en de discussie op een andere dag zinvol voortzetten?"

Myjer: Sinterklaasfeest niet laten verpesten
Myjer: Sinterklaasfeest niet laten verpesten (Foto: BuzzE)