[eSports] Winnaar Wereldkampioenschap Hearthstone bekend

Sebastian "Ostkaka" Engwall uit Zweden mag zich wereldkampioen Hearthstone van 2015 noemen. Na zeer spannende halve finales, was de finale relatief gezien een makkie voor Ostkaka. Het wereldkampioenschap levert hem de beker op en een slordige 250.000 dollar.

In de halve finale trof Ostkaka Nederlander Thijs. Beide spelers kwamen met een soortgelijke line-up. Allebei gebruikten ze Freeze Mage en allebei hadden ze een herziene versie van Patron Warrior. Het derde deck van Thijs was een Dragon Priest, terwijl Ostkaka met Oil Rogue aan kwam zetten. 

Thijs verloor van de Patron Warrior en Oil Rogue van Ostkaka, waardoor hij drie keer moest winnen van Freeze Mage: een haast onmogelijke taak. Het lukte Thijs om terug te komen tot 2-2 en hij had in de beslissende match zelfs bijna gewonnen, maar Ostkaka trok precies de kaart die hij nodig had om de halve finale te beslechten. Zuur voor Thijs, maar een mooie match van beide spelers.

In de andere halve finale trof Hotform uit Canada Kno uit Japan. Deze spelers kozen voor een andere line-up van decks. Beide spelers kwamen met een Druid deck, Hotform koos voor Tempo Mage en Kno kwam met midrange Paladin. Ook deze match kon pas in het laatste duel worden beslist. Uiteindelijk ging Hotform er met de winst vandoor: 3-2.

De finale gaf een totaal ander beeld. Hotform wist geen vuist te vormen tegen Ostkaka, die ijzersterk aan het spelen was. Het resultaat was overtuigend: 3-0 voor Ostkaka. Een terechte kampioen, die het hele toernooi al ijzersterk voor de dag komt.