F. de Boer: "Van Persie kan altijd verschil maken"

Frank de Boer had zich woensdag voorgenomen geen partij te kiezen voor Danny Blind of Robin van Persie, de topschutter aller tijden van Oranje die is gepasseerd voor de komende oefenduels met Wales en Duitsland. "Want dan schop ik of Robin of de bondscoach tegen de schenen", zei hij. "Ik hou me erbuiten."

De Boer waakte er vervolgens wel voor de Nederlandse spits van Fenerbahçe niet nog eens extra voor de ontmoeting van donderdag met Ajax in de Europa League te motiveren. "Robin is een heel goede speler, die altijd het verschil kan maken. Voor Oranje, maar ook tegen Ajax. Wij zullen heel erg rekening met hem houden. Robin zal altijd zijn stinkende best doen, maar het spookte maandag wel even door mijn hoofd dat hij nu helemaal tot op het bot gemotiveerd zal zijn."

Joël Veltman stond twee weken geleden in Istanbul tegenover Van Persie. "Je ziet aan alles dat hij een heel goede voetballer is", vertelde de verdediger. "Vooral zijn loopacties zijn heel goed. Gelukkig kwam de bal af en toe niet. Of ik hem scherpte vond missen? Dat moet je niet aan mij vragen. Ik heb hem alleen die wedstrijd gezien. De bondscoach zal alle wedstrijden bekijken."

De Boer: Van Persie kan altijd verschil maken
De Boer: Van Persie kan altijd verschil maken (Foto: ANP)