Politie vindt tweede vermoorde jongetje

De Duitse politie heeft vrijdagmiddag in een volkstuinencomplex in Luckenwalde in het zuiden van Berlijn ook het stoffelijk overschot van de zesjarige Elias gevonden. De man die donderdag werd aangehouden wegens ontvoering en moord op het vierjarige vluchtelingenjongetje Mohamed, bekende dat hij ook Elias had gedood en begraven in een tuin.

Op de plek die de verdachte op een tekening had aangegeven, vond de politie inderdaad een pakket dat "zeer waarschijnlijk" het lijkje van Elias bevat, zoals een woordvoerder van het politie het omschreef.

Het lijkje van Mohamed werd donderdag in de auto van de verdachte gevonden. Bij zijn verhoor vertelde de 32-jarige man dat hij Elias in juli had omgebracht. Elias wordt sinds die maand vermist uit Potsdam-Schlaatz, waar hij woonde, en is mogelijk direct na zijn ontvoering om het leven gebracht.

Seksueel misbruikt
Volgens het Openbaar Ministerie heeft de verdachte Mohamed waarschijnlijk gewurgd, nadat hij hem seksueel had misbruikt. Dat gebeurde in zijn appartement, in hetzelfde gebouw waarin Mohamed met zijn familie in het souterrain woonde. Omdat de man bang was dat de ouders het huilende jongetje zouden kunnen horen, legde hij hem het zwijgen op.

De verdachte was geen bekende van de politie. ,,Een onbeschreven blad", zei de officier van justitie vrijdag.

Politie vindt tweede vermoorde jongetje
Politie vindt tweede vermoorde jongetje (Foto: ANP)