Spectre vestigt recordaantal bezoekers

Op de openingsavond heeft de James Bondfilm Spectre Nederlandse records gebroken. Donderdag kwamen ruim 68.000 bioscoopbezoekers op Spectre af. Volgens filmdistributeur Universal Pictures International had de film een marktaandeel van 64 procent, bijna twee op de drie bioscoopbezoekers koos voor Spectre.

Daarmee scoort de James Bondfilm de beste openingsdag van een film sinds 2001, het jaar sinds de statistieken goed worden bijgehouden.

De film over de Britse geheim agent 007 draait sinds donderdag in de bioscopen in een recordaantal van 327 zalen. Dat zijn er 116 meer dan voorganger Skyfall in 2012. Komend weekend zijn er extra bioscoopzalen bijgezet. Spectre heeft 57 procent meer opgebracht dan de openingsdag van Skyfall en heeft Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II van de troon gestoten met een omzetverschil van bijna 40.000 euro.

Woensdagavond werden de landelijke voorpremières al door ruim 25.000 mensen bezocht. De film heeft in twee dagen al ruim 862.000 euro in Nederland opgebracht.

Spectre is de vierde Bondfilm met Daniel Craig in de rol van geheim agent 007. Bondgirl Léa Seydoux woonde woensdag met acteur Dave Bautista de Nederlandse première bij in Amsterdam.

Spectre vestigt recordaantal bezoekers
Spectre vestigt recordaantal bezoekers (Foto: BuzzE)