Blatter: "VS had WK 2022 moeten krijgen"

FIFA-president Sepp Blatter had met enkele leidende figuren binnen de wereldvoetbalbond een deal gesloten om de wereldkampioenschappen van 2018 en 2022 aan Rusland en de Verenigde Staten te geven. Dankzij UEFA-voorzitter Michel Platini ging het kampioenschap echter naar Qatar.

Blatter maakte vandaag zelf het bestaan van de deal wereldkundig in een interview. "Met Rusland en de Verenigde Staten zouden we beide WK's hebben in de twee grootste politieke machten, maar Michel Platini gooide alles overhoop."

De deal werd gesloten tussen enkele leidende figuren binnen de FIFA, zo berichtte Blatters persoonlijke woordvoerder Klaus J. Stöhlker aan de NOS. Hij wilde geen namen geven. Naast UEFA-voorzitter Platini en Blatter zouden naar verluidt de voorzitters van de andere continentale voetbalbonden erbij betrokken zijn geweest.

Stöhlker was in het verleden in dienst van de FIFA, maar is nu door Blatter ingehuurd om zijn belangen te verdedigen. De FIFA wilde niet reageren om zo de integriteit van de organisatie niet verder in het geding te brengen.

Platini verstierde plan Blatter voor WK 2022 (Pro Shots/Zuma Sports Wire)
Platini verstierde plan Blatter voor WK 2022 (Pro Shots/Zuma Sports Wire)