Hamilton nog niet verzadigd

Lewis Hamilton heeft de wereldtitel in de Formule 1 al op zak, maar van gas terugnemen is nog geen sprake. De Britse coureur van Mercedes, al goed voor tien grandprixzeges dit jaar, wil komende zondag gewoon winnen in Mexico. "Een coureur wil altijd zijn stempel zetten in de eerste race op nieuw territorium, dus dat is mijn doel", zei de dertigjarige Hamilton voorafgaande aan de race op het Autodrome Hermanos Rodriguez in Mexico-Stad. De Formule 1 keert er na een afwezigheid van 23 jaar terug.

Hamilton gaf wel aan dat hij met een andere instelling is de bolide zal stappen. "De stress en de spanning zijn eraf. Ik kan een stuk relaxter aan de race beginnen. Eigenlijk wil ik de laatste drie races van het seizoen vooral genieten."

De Brit stelde afgelopen zondag in Austin zijn derde wereldtitel in de koningsklasse van de autosport veilig. Hij zegevierde in een enerverende Grand Prix van de Verenigde Staten. De Brit haalde met een brutale actie in de eerste bocht na de start zijn teamgenoot Nico Rosberg in. De Duitser was er niet blij mee, uitte na de race zijn frustratie en noemde de actie te agressief.

Hamilton haalde er in aanloop naar Mexico de schouders over op. "Ik heb dit kampioenschap eerlijk gewonnen, op basis van mijn natuurlijke aanleg. Ik vind Rosberg een geweldige coureur. Het lijkt alsof hij minder is geworden omdat ik een veel betere coureur ben dan vorig jaar. Ik ben sterker dan hij en wil dat zo lang mogelijk blijven."

Hamilton nog niet verzadigd (PRO SHOTS/Zuma Sports Wire)
Hamilton nog niet verzadigd (PRO SHOTS/Zuma Sports Wire)