Hamilton gaat feesten, Rosberg wil 'mini-WK'

Met zijn derde wereldtitel op zak wil Lewis Hamilton een feestje maken van de resterende drie races in het Formule 1-seizoen. Voor de Britse coureur van Mercedes staan de laatste grand prixs even in de schaduw van alle festiviteiten.

"Mijn moeders zestigste verjaardag komt eraan, ik heb allerlei dingen met vrienden op het programma staan en de afterparty van het team. Ik zal daarvoor goed moeten slapen, want ik vrees dat het heel veel feesten wordt", zei Hamilton lachend. De dertigjarige Engelsman vierde maandagavond in een pianobar in Austin de titel die hij een dag eerder veroverde.

Opvallende gangmaker op het feestje van Hamilton was diens Duitse teamgenoot Nico Rosberg, die zondag na de race in Texas nog woest was omdat de oude én nieuwe wereldkampioen volgens hem te agressief reed.

Rosberg heeft die frustraties inmiddels omgezet in motivatie. "Ik zie de laatste drie races als een nieuw WK. En ik wil dat 'mini-WK' winnen", zei Rosberg, die zondag in Mexico de eerste stap kan zetten. Daarna volgen nog races in Brazilië en Abu Dhabi.

Hamilton gaat feesten, Rosberg wil 'mini-WK'
Hamilton gaat feesten, Rosberg wil 'mini-WK' (Foto: ANP)