Van den Berg wordt chef Landelijke Eenheid

Jannine van den Berg wordt de nieuwe politiechef van de Landelijke Eenheid. Ze is door minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) voorgedragen voor de post.

Van den Berg is momenteel nog lid van de korpsleiding van de Nationale Politie. Ze houdt zich onder meer bezig met de grote reorganisatie bij het personeel. Bij de Landelijke Eenheid volgt ze Patricia Zorko op, die vertrekt naar de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

De Landelijke Eenheid doet regio-overschrijdend en specialistisch politiewerk. Taken zijn onder meer de aanpak van zware, georganiseerde criminaliteit en terrorisme en het bewaken en beveiligen van leden van het Koninklijk Huis. De Dienst Landelijke Recherche valt bijvoorbeeld onder de Landelijke Eenheid.

Wisselingen
In de top van de politie zijn de laatste weken veel wisselingen. Korpschef Gerard Bouman, de hoogste baas van de Nationale Politie, kondigde zijn vertrek enkele weken geleden aan. Ook directeur communicatie Eric Stolwijk van de Nationale Politie maakte daarna bekend dat hij opstapt.

Directeur Frans van Haarlem van het Politiedienstencentrum gaat eveneens weg. Het Politiedienstencentrum (PDC) ondersteunt het operationele werk van de politie.

Van den Berg wordt chef Landelijke Eenheid
Van den Berg wordt chef Landelijke Eenheid (Foto: ANP)