Eis tegen Kramer blijft staan

De aanklager betaald voetbal heeft in hoger beroep opnieuw een schorsing van vier duels, waarvan één voorwaardelijk, geëist tegen aanvaller Michiel Kramer van Feyenoord. Tijdens de behandeling van de beroepszaak maandagavond in Zeist eiste Feyenoord daarentegen vrijspraak. Dinsdag volgt het definitieve vonnis.

Kramer hield voor de beroepscommissie vol dat er sprake was van een duw en niet van een klap in het gezicht van Ted van de Pavert (De Graafschap). Feyenoord had een bewegingswetenschapper als getuigedeskundige meegenomen om de lezing van de Rotterdamse aanvalsleider te ondersteunen, meldde onder meer RTV Rijnmond.

De aanklager deed Kramer eerder al een schikkingsvoorstel van vier duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk. Daarmee ging Feyenoord niet akkoord. Bij de mondelinge behandeling voor de tuchtcommissie in Zeist werd de eis tegen de aanvaller verhoogd tot vier wedstrijden onvoorwaardelijk. Het tuchtcollege handhaafde echter de sanctie die de aanklager in eerste instantie voorstelde waarna Feyenoord in beroep ging.

Eis tegen Kramer blijft staan
Eis tegen Kramer blijft staan (Foto: ANP)