RTL4 haalt Rondkomen in Schilderswijk terug

RTL4 krijgt woensdagavond het realityprogramma Rondkomen in de Schilderswijk terug. In ruil daarvoor krijgt RTL5 het nieuwe programma Nederland in de auto, blijkt uit de weekmailing van RTL5.

De documentaireserie Rondkomen in de Schilderswijk begon vorig jaar bij RTL4 met 1,4 miljoen kijkers. Woensdag ging het tweede seizoen verder op RTL5, maar de eerste aflevering trok niet meer dan 411.000 kijkers. Het verlies van een miljoen kijkers is voor RTL reden om met onmiddellijke ingang het realityprogramma terug te halen naar vlaggenschip RTL4, licht Mediacourant toe.

Rondkomen in de Schilderwijk is een programma van Vorst Media, het bedrijf van Peter van der Vorst. De documentaireserie volgt het dagelijks leven van een aantal gezinnen rondom het Fakonahof in de Haagse Schilderswijk. Nederland in de auto, dat naar RTL5 verhuist, is een nieuw tv-programma met beelden vanuit auto's zodat de kijker alledaagse of vreemde verhalen van gewone mensen krijgt te zien. Naar de eerste aflevering van Nederland in de auto keken woensdagavond 915.000 kijkers.

Herhalingen van beide programma's zijn zondagavond te zien bij de RTL-zenders.

RTL4 haalt Rondkomen in Schilderswijk terug
RTL4 haalt Rondkomen in Schilderswijk terug (Foto: BuzzE)