Ecclestone steunt Blatter en Putin: "Er is geen plek voor democratie"

Bernie Ecclestone heeft weer eens van zich laten horen. De Formule 1-baas die nooit verlegen zit om een paar opzienbarende opmerkingen, heeft laten blijken  ook verstand te hebben van politiek en de FIFA. In een interview met het Russische televisiestation RT liet Ecclestone weten vierkant achter Vladimir Putin te staan en dat FIFA-voorzitter Sepp Blatter onterecht geschorst is.

De steun aan Putin komt doordat Ecclestone geen hoge pet op heeft van de democratie. "Er is geen plek voor democratie in deze wereld." Zo liet de miljardair weten. "Europa is iets van vroeger, ook ben ik niet erg enthousiast over Amerika. Het grootste probleem is dat ze denken dat ze de grootste wereldmacht zijn. Ze leven eigenlijk op een groot eiland, waardoor ze geïsoleerd zijn. De Amerikanen komen er nu pas achter wat de rest van de wereld doet", aldus Ecclestone.

Naast Putin kan ook Blatter op de steun van Ecclestone rekenen. "Er wordt nu in heel veel landen gevoetbald. Al die mensen die nu van corruptie worden verdacht, hebben daarvoor gezorgd. Als zij daardoor het land beter hebben gemaakt, dan hebben zij het goed gedaan. Het is een belasting die het voetbal nou eenmaal moet betalen."

Ecclestone steunt Blatter en Putin (Pro Shots / Zuma Sports Wire)
Ecclestone steunt Blatter en Putin (Pro Shots / Zuma Sports Wire)