'Nintendo NX is een hybride-console met superieure specs'

Een hardnekkig gerucht is dat de volgende console van Nintendo een hybride wordt. Nintendo NX zou een thuisconsole zijn, waar een handheld onderdeel van is. Vandaag is dit gerucht weer aangewakkerd.

Volgens bronnen die dicht bij de zaak staan, zou Nintendo inmiddels begonnen zijn met het verspreiden van de eerste development kits. Helemaal ongeloofwaardig is dit niet, aangezien Square Enix eerder al heeft uitgesproken te kijken of ze Dragon Quest XI naar NX kunnen porten. Dezelfde bronnen melden dat deze kits erop duiden dat het inderdaad gaat om een hybride-console, waarvan je de thuisconsole op je televisie aansluit en de handheld (waarvan er één meegeleverd wordt) kunt loskoppelen. 

Je zou meerdere 'Nintendo NX handhelds' kunnen koppelen aan de thuisconsole, waarmee de problematiek van de Wii U overkomen wordt (waar je slechts één Gamepad kunt gebruiken). Dit is mogelijk door de superieure specs die 'leidend in de industrie' zijn. 

Of het geheel waar is of niet is nog even afwachten. Nintendo heeft gereageerd op de geruchten door te melden dat ze zelf geen uitspraken doen tot ergens in 2016. Wat denken jullie, geloofwaardig of niet?

Wii U-bundel Mario Kart 8 Splatoon (Foto: Nintendo)