Cech weer onder de lat bij TsjechiŽ

De ervaren doelman Petr Cech staat dinsdagavond weer onder de lat bij Tsjechië in de wedstrijd tegen het Nederlands elftal in Amsterdam. De keeper van Arsenal, goed voor 116 interlands, ontbrak zaterdag in het verloren duel met de Turken. "Ik speel, ja", zei hij op de persconferentie.

Cech kondigde aan dat zijn land voor de winst gaat tegen Oranje: "Ik ken geen team dat speelt zonder de wil om te winnen. Wij kunnen nog eerste in de groep worden en we gaan ons uiterste best doen dat voor elkaar te krijgen", aldus de doelman, die niet verwacht had dat het Nederlands elftal zich in zo'n penibele situatie zou manoeuvreren. "De positie van Nederland in de kwalificatie verrast me eerlijk gezegd. Ik ging ervan uit dat een team met zo'n voetbaltraditie zijn rol als favoriet in deze groep zou waarmaken."

Alleen een wonder kan de ploeg van bondscoach Danny Blind nog naar de play-offs brengen van het kwalificatietoernooi voor het EK van volgend jaar in Frankrijk. Oranje moet voor eigen publiek in de ArenA niet alleen winnen van Tsjechië, maar ook hopen dat Turkije in eigen land tegen IJsland onderuitgaat.

Cech weer onder de lat bij Tsjechië
Cech weer onder de lat bij Tsjechië (Foto: ANP)