Swatter veroordeeld tot een jaar cel

Michael Tollis, een 22-jarige man uit Wethersfield, Conneticut zal voortaan wel twee keer nadenken voor hij de 'internetheld' gaat uithangen. Tollis werd veroordeeld tot één jaar cel vanwege swatting. Tollis werd al in september vorig jaar opgepakt en bekende afgelopen juni.

Voor de mensen die er niet bekend mee zijn: swatting is het bellen van de politie waarbij je een valse melding maakt van een serieuze misdaad zoals een schietpartij of een bommelding waarbij het adres van het slachtoffer vemeldt wordt. De autoriteiten (vaak de SWAT) breken dan niet al te zachtzinnig in bij het slachtoffer waarbij serieuze ongelukken kunnen gebeuren.

Tollis maakte deel uit van een netwerk genaamd TCOD (TeAM CrucifiX or Die), en is verantwoordelijk voor minstens zes gevallen van swatting. Hij maakte gebruik van skype om de meldingen te doen, waaronder een melding op de Universiteit van Conneticut. De universiteit werd drie uur lang volledig afgesloten vanwege het 'geintje'. 

De FBI werkt samen met de autoriteiten in het Verenigd Koningkrijk om de rest van de groep op te sporen. Vermoed wordt dat de andere leden van de groep de Britse nationalteit hebben. Tollis moet zich op 5 november melden bij de gevangenis om te gaan brommen.

Swat
Swatter veroordeeld tot een jaar cel