'We zijn er niet bij en dat is een drama'

Wolter Kroes heeft een nieuwe versie gemaakt van zijn succesvolle voetbalnummer Viva Hollandia. "Ik ben gebeld door Edwin Evers met de vraag of ik een versie wil maken voor het geval Nederland het EK niet gaat halen", vertelt Wolter aan RTL Boulevard.

"Ik ben er niet trots op dat ik dit moet maken, maar stel dat we het niet halen, dan wordt dit hem", aldus de zanger die de tekst in het nummer heeft veranderd. "We zijn er niet bij en dat is een drama", is te horen in het refrein van het nummer.

Wolter hoopt niet dat zijn nieuwe versie van het nummer uitkomt. Hij hoopt namelijk nog steeds dat Oranje het voor elkaar krijgt om volgend jaar in Frankrijk mee te doen aan het EK. "Het is spannend. Ik begrijp niet hoe het kan. We hebben misschien wel het beste elftal van de wereld."

Kroes vertelt Boulevard ook dat het een drama zou zijn voor Nederland als Oranje het toernooi niet haalt. "Voor Nederland is het een ramp, ook voor de horeca, feesttenten en supermarkten", aldus de zanger. "Ik ben ook verdrietig als we niet doorgaan en dat heeft niet eens iets met mijn muziek te maken, maar meer met het Hollandgevoel. Dat we met z'n allen ergens naar toe leven."

Wolter maakt nieuwe versie voetbalnummer
Wolter maakt nieuwe versie voetbalnummer (Foto: BuzzE)