RTL Late Night strikt Max Verstappen als gast

Max Verstappen verschijnt woensdag voor de eerste keer sinds zijn debuut in de Formule 1 in een Nederlandse talkshow. De net achttienjarige coureur schuift op 14 oktober aan tafel bij Humberto Tan in RTL Late Night.

Max, momenteel actief op de Grand Prix van Rusland in Sotsji, vertelt in RTL Late Night over zijn bliksemcarrière. "Max is op dit moment een van de meest gewilde sportmensen, zeker gezien de internationale allure van zijn sport. Dat hij tijd vrijmaakt om bij mij aan tafel te zitten, vind ik echt een eer", laat Humberto Tan vrijdag weten.

Tan heeft vooral veel bewondering voor het sterke karakter van de coureur. "Max werd bij zijn debuut door velen met argusogen bekeken. Hij zou te jong en te onervaren zijn. Maar kijk waar hij nu staat: WK-punten binnengehaald, karakter getoond waar het nodig was en in een razend tempo volwassen geworden." Max kan de vraag van Humberto verwachten waar hij zijn mentale kracht vandaan haalt en hoe hij bestand is tegen de druk om hoge verwachtingen waar te maken.

Eind 2013 was Max, toen nog zestien jaar oud, ook al te gast bij RTL Late Night, samen met zijn vader Jos Verstappen. Toen voorspelde Jos dat zijn zoon in de Formule 1 zou debuteren op negentien- of twintigjarige leeftijd. Nog geen twee jaar later maakte Max zijn formule 1-debuut als jongste coureur ooit.

RTL Late Night strikt Max Verstappen als gast
RTL Late Night strikt Max Verstappen als gast (Foto: BuzzE)