NAC Breda breekt met Maaskant

Het bestuur van NAC Breda heeft dinsdagavond de samenwerking met trainer Robert Maaskant verbroken. Volgens de clubleiding was er geen draagvlak meer voor de coach, die bij de eerstedivisieclub tevens als technisch manager fungeerde. "Het vertrouwen ontbrak dat Maaskant de spelersgroep dit seizoen nog op de rit zou krijgen", liet de directie in een korte verklaring op de website weten.

NAC Breda, dat vorig seizoen onder leiding van Maaskant uit de eredivisie degradeerde, verloor afgelopen vrijdag op eigen veld met 0-1 van VVV-Venlo. De Brabantse ploeg belandde daardoor na negen competitieduels op de zesde plaats, met twaalf punten. Uit de laatste vijf wedstrijden haalde NAC zes punten.

De clubleiding sprak dinsdagavond met een delegatie van de spelers. Daarna trok het bestuur de conclusie dat er geen perspectief voor Maaskant meer was. De 46-jarige coach had er zelf naar eigen zeggen nog alle vertrouwen in dat het dit seizoen nog goed zou komen in Breda. NAC is erop gebrand om komend jaar alweer terug te keren naar de eredivisie. Met het ontslag van Maaskant hoopt de directie de matige competitiestart nog te kunnen herstellen.

De huidige technische staf, met Eric Hellemons en Rob Penders als assistent-trainers, nemen voorlopig de taken van Maaskant waar.

NAC Breda breekt met Maaskant
NAC Breda breekt met Maaskant (Foto: ANP)