Capcom: nieuwe Resident Evil waarschijnlijk, geen nieuwe DMC

In een gesprek met het Japanse gametijdschrift Dengeki PlayStation heeft Capcom gehint naar een mogelijk nieuw deel in de Resident Evil-franchise. Ook staan er meer HD-remakes op de planning. Voor nieuwe dingen uit de hoek van de hack and slash-game Devil May Cry zijn momenteel geen plannen.

"We zijn momenteel niet in de gelegenheid om het te bespreken, maar blijf opletten (stay tuned)", aldus Capcom. Het laatste officiële deel uit de serie was Resident Evil 6, die laag tot gemiddeld werd beoordeeld (onze review was nog vrij vergevingsgezind). In het interview geeft Capcom-producent Masachika Kawata toe dat Resident Evil als geheel de 'horror-touch' in recente jaren heeft verloren, maar dat ze terug naar de roots willen van waar Resident Evil altijd voor stond. 

Ook zijn er plannen voor meer HD-remakes, volgens Kawata om 'aan de vraag te voldoen'. Kort geleden kondigde Capcom een Resident Evil 2-Remake aan. In de nabije toekomst kunnen we dus meer van dat soort remakes verwachten. Verder is Japanse ontwikkelaar momenteel bezig met Resident Evil Umbrella Corpseen multiplayer third-person shooter die in 2016 moet uitkomen.

Tenslotte passeerden Devil May Cry en Dragon's Dogma nog even de revue, waarbij werd benadrukt dat voor beide franchises momenteel geen plannen zijn.

Mogelijk officieel vervolg Resident Evil-franchise (Foto: Resident Evil 6)
Mogelijk officieel vervolg Resident Evil-franchise (Screenshot: Resident Evil 6)