Lethal Weapon-reboot in de maak

Lethal Weapon kan toegevoegd worden aan het lijstje films-naar-TV-reboots. Volgens The Hollywood Reporter heeft televisienetwerk FOX de rechten geclaimd voor een herziening van het succes uit jaren negentig-franchise.

De serie blijft trouw aan de verhaallijn zoals we die uit de films kennen: de Texaanse politieagent annex voormalig Navy SEAL Martin Riggs (in de films gespeeld door Mel Gibson) verhuist naar Los Angeles na het verlies van vrouw en kind, om een samenwerking aan te gaan bij de LAPD met rechercheur Roger Murtaugh (Danny Glover), die vanwege een recente hartaanval alle vormen van stress moet vermijden. Het scenariowerk is in handen van Matt Miller (Forever, Chuck) en Dan Lin (Sherlock Holmes) is verantwoordelijk voor de productie, in samenwerking met Jennifer Gwartz. 

Reboots van films in de vorm van series zijn al een tijdje een hot item. Hierbij is het vaak wenselijk dat de originele producenten betrokken zijn bij de reboot, maar dat is bij Lethal Weapon niet het geval. Een aantal titels die nog verwacht worden, zijn Behind Enemy Lines, Training Day, The Notebook, Friday The 13th, Rush Hour, Uncle Buck en The A-Team. recentelijk verschenen film-naar-tv-reboots zijn bijvoorbeeld Minority Report en Limitless.

Serie-reboot van Lethal Weapon in de maak
Serie-reboot van Lethal Weapon in de maak