Honda sluit motordeal met Toro Rosso uit

Honda weigert motoren te leveren aan Toro Rosso volgend seizoen. Met het ontbinden van het contract met Renault is Red Bull haastig op zoek naar alternatieven voor haar twee teams. Het hoofdteam zit nog om de onderhandeltafel met Ferrari, maar zal dan de vierde klant worden van de Italianen, het maximale aantal. Honda was dus de enig overgebleven keus voor Toro Rosso, wat de situatie nog dringender maakt.

Honda had al eerder gezegd niet voor 2017 aan meer teams dan McLaren te leveren. Een woordvoerder heeft nogmaals bevestigd dat Honda niet van standpunt is veranderd, ondanks de kritieke situatie van Red Bull. "Zoals we altijd hebben gezegd, staan we open om in de nabije toekomst aan meerdere teams te leveren. Echter, omdat het al erg laat is om nog beslissingen te maken, is het onwaarschijnlijk dat we aan andere teams zullen leveren in 2016."

Een deal met Honda zou ook de onderhandelingen met Ferrari kunnen voorspoedigen, aangezien Ferrari dan maar aan één team meer hoeft te leveren. Momenteel is Ferrari nog niet bereid om meer dan de 2015-motor te leveren, omdat het te laat is om extra 2016-motoren te verkrijgen. Red Bull weigert echter om met een jaar oude motoren te rijden.

Honda sluit motordeal met Toro Rosso uit (Foto: Red Bull)
Honda sluit motordeal met Toro Rosso uit (Foto: Red Bull)