Duitse uit woning gezet om vluchtelingen te plaatsen

De 51-jarige verpleegster Bettina Halbey uit het Duitse Nieheim wordt uit haar woning gezet om vluchtelingen te huisvesten. Als reden wordt opgegeven dat dit goedkoper is dan nieuwe huisvesting bouwen voor de vluchtelingen. Burgemeester Rainer Vidal zegt letterlijk "Een nieuwe residentie voor 30 vluchtelingen kost 30.000 euro, dit kost mij niets". Valt te lezen in Die Welt.

De Duitse woont er al 16 jaar, samen met haar hond en kat. Ze zette het hele verhaal op Facebook en 200.000 mensen deelden haar verhaal. Uiteindelijk pakte de Duitse media het ook op. Burgemeester Vidal neemt het haar kwalijk dat ze de media heeft opgezocht. Temeer omdat hij naar eigen zeggen haar ruimschoots de tijd heeft gegeven om te vertrekken. Ook wil hij helpen om nieuwe woonruimte te vinden. Daar waren wel diverse mogelijkheden voor, maar die liepen allemaal op niets uit omdat niemand haar een flat wil verhuren wegens haar hond, zegt Vidal.

Bettina heeft al eerder vluchtelingen als buren gehad en deze altijd geholpen en begrijpt niet waarom dat nu niet zo zou kunnen.