Asielzoeker valt twee keer dezelfde vrouw aan

Een 33-jarige asielzoeker heeft in het Brabantse Gilze in twee dagen tijd tot twee keer toe dezelfde vrouw aangevallen. Beide keren kon erger voorkomen worden door adequaat optreden van omstanders.

De eerste aanval van de Russische man vond plaats op zaterdagmiddag. Rond twaalf uur zag het 23-jarige slachtoffer de man oversteken, waarbij het haar opviel dat de man een vreemde blik in zijn ogen had. Uit voorzorgsmaatregel besloot ze haar vriend te bellen.

Dit bleek niet overbodig te zijn. Uit het niets viel de man haar aan. Hij trok haar aan de haren en duwde haar voorover. Hierbij kwam de vrouw tegen haar kinderwagen terecht waardoor zowel zij als haar zoontje op de grond terecht kwamen.

Toen haar vriend eraan kwam, probeerde de asielzoeker nog weg te komen. De 24-jarige vriend van het slachtoffer kon echter samen met enkele buurtbewoners de Rus in de kraag vatten en aan de politie overhandigen.

De Rus verklaarde aan de hermandad dat hij gedroomd had dat hij de vrouw moest vermoorden. De politie deed hier schijnbaar exact niets mee, want de tweede aanval vond plaats op maandagmiddag. Wederom grepen omstanders in. De in het asielzoekerscentrum woonachtige man is opnieuw aangehouden.

De politie zegt dat ze weinig voor de vrouw kunnen doen. De buurtbewoners zijn ontzet en hebben geen idee wat ze moeten doen om dit soort dingen te voorkomen. Wel is de vrouw slachtofferhulp aangeboden.