Maldonado langer bij Lotus F1

Pastor Maldonado zal ook volgend jaar voor het Formule 1-team Lotus uit gaan komen. Dit heeft het team uit Enstone na afloop van de Grand Prix van Singapore bekendgemaakt. Daarin eindigde de Venezolaan buiten de punten.

Lotus heeft het financieel lastig en kan de inkomsten van de sponsor van Maldonado, PDVSA, goed gebruiken. Dit bedrijf betaalt vaak vooruit, waardoor het geld gestoken kan worden in de ontwikkeling van een nieuwe auto. Ook zouden de middelen, als ze snel binnen komen, aangewend kunnen worden om een schuld bij de Britse belastingdienst te voldoen. Het team hoopt dat een deal met Renault snel rond komt, al zouden de Fransen eerst de bevestiging van Formule 1-baas Bernie Ecclestone willen hebben dat ze op basis van historische prestaties recht krijgen op extra geld.

Maldonado is in ieder geval blij dat hij in 2016 onderdak heeft. "Het is geweldig dat het team mij duidelijkheid heeft verschaft. Er is veel gespeculeerd over mijn toekomst en hoewel ik me altijd heb geconcentreerd op mijn werk op de baan, is het fijn dat ik nu weet waar ik aan toe ben. We hebben dit seizoen veel te verduren gehad, maar de kwaliteit van het team staat voor mij buiten kijf. Ik ben trots deel uit te maken van dit team en zie volgend jaar vol vertrouwen tegemoet."

Wie zijn teamgenoot zal worden is nog onduidelijk. Dit lijkt in ieder geval niet zijn huidige teamgenoot Romain Grosjean te worden die nadrukkelijk aan het nieuwe team Haas F1 gelinkt wordt.