Verstoorder GP van Singapore gearresteerd

Een 27-jarige man is gearresteerd naar aanleiding van een incident tijdens de Grand Prix van Singapore, waarbij hij door een gat in het hek de baan op klom. De safetycar werd de baan op gestuurd toen de man op de baan werd gezien en enkele momenten later bracht hij zichzelf weer in veiligheid.

Op de beelden van CCTV is te zien dat de man tussen Bocht 13 en 14 door een gat in het hek de baan op klimt. Hij loopt een stuk over het circuit, tot leider Sebastian Vettel langs hem rijdt. Vervolgens rent hij, terwijl de rest van het veld voorbij raast, naar het volgende gat, waar hij de baan weer verlaat.

De FIA liet in een verklaring na de arrestatie weten: "Dit volgt op een incident waarbij een onbekende man ongeoorloofde toegang tot het circuit kreeg tijdens de race. We wachten een compleet rapport van de organisatie af, om de omstandigheden van het incident te bepalen."

Eerder dit jaar vond er een soortgelijk incident tijdens de tweede vrije training in China plaats, toen er iemand uit het publiek over het rechte stuk rende.