4 op de 5 vluchtelingen komen niet uit SyriŽ

In tegenstelling tot wat vluchtelingenorganisaties en de reguliere media suggereren, is slechts 20% van de vluchtelingen afkomstig uit Syrië. Van de 213.000 mensen die het in april, mei en juni gelukt is om Europa binnen te komen, zijn er ongeveer 44.000 vertrokken uit het door oorlog verscheurde land. Dit blijkt uit cijfers van het statistiekbureau van de Europese Unie, Eurostat.

Terwijl we op radio en tv doodgegooid worden met suggestieve beelden van Syriërs die hun land ontvluchten, lijkt het erop dat deze beelden in schril contrast staan met de werkelijkheid. De statistieken van Eurostat geven namelijk een beeld dat haaks staat op hetgeen de mainstream media ons voorschotelt. Het is niet de eerste keer dat we op het verkeerde been gezet worden. Eerder al werden de foto's van het drama rond het Syrisch jongetje Aylan, die al jaren in Istanboel woonde, misbruikt om voor het ´juiste´ ideologische karretje te gespannen te worden.

Deze cijfers voeden het beeld dat het voornamelijk om economische vluchtelingen gaat. Sinds vorig jaar is de stroom asielzoekers verdubbeld. De hoeveel Afghanen die de continue islamitische terreur in eigen land zat waren en hun heil in Europa gingen zoeken, is sinds april meer dan verviervoudigd. Het zijn er nu ongeveer 27.000.

Ook uit het veilige Albanië willen mensen weg om te verhuizen naar het rijke westen. Bijna 18.000 Albanezen kozen ervoor huis en haard te verlaten. Goed vertegenwoordigd zijn ook de vluchtelingen uit Kosovo, Pakistan, Nigeria en Eritrea.

De statistieken van Eurostat zijn hier te vinden.