Guus Meeuwis wil naar Pinkpop

Guus Meeuwis heeft al op heel wat bekende plaatsen opgetreden, maar blijft een grote wens hebben. "Ik ben nog niet op Pinkpop geweest", vertelde de Brabander vrijdag in College Tour.

Meeuwis en Pinkpop-baas Jan Smeets hebben meermaals contact gehad, maar dat heeft nog niet geresulteerd in Meeuwis' naam op het affiche. "Hij vindt het niet helemaal bij het festival passen. Ik denk dat hij ons nog te veel aan de popkant vindt zitten." Meeuwis wil Smeets en zijn publiek maar al te graag het tegendeel bewijzen. "Ik ben er altijd klaar voor. Dan kom ik met liefde en plezier en ga ik laten zien dat ze er toch al een tijdje naast zitten."

In mei stond Meeuwis in de Royal Albert Hall, waarmee een andere grote wens wel in vervulling ging. "De adrenaline in mijn lijf was niet te temmen", vertelde Meeuwis, die na het optreden nauwelijks kon slapen. "Het ging gewoon niet. Ik heb drie of vier uur geslapen. Het zat in heel m'n lijf en was zo'n bizarre ervaring."

Mark Rutte

Wat Meeuwis ook 'wel grappig' lijkt, is daadwerkelijk een keer het podium delen met Mark Rutte. De twee spraken in Eva Jineks talkshow al eens af 'tussen de schuifdeuren' te proberen of dat zou werken. "Ik heb hem nog niet tussen mijn schuifdeuren gezien", zei de zanger over de afspraak met de premier. Wel weet Meeuwis al wel welke muziek hij met Rutte als pianist ten gehore zou willen brengen. "Hij zit meer aan de klassieke kant. Dan gaan we de Geistlichen Lieder und Arien van Bach doen. Die moet ik ook wel eens zingen op zangles."

Meeuwis ging in College Tour ook in op de 'eeuwigdurende discussie' over of zijn Brabant het officiële volkslied van de provincie moet worden. De zanger zelf ziet dat liever niet gebeuren. "Nu is het veel leuker. Het is een geuzenlied en dat is veel leuker dan een officieel volkslied."

Guus Meeuwis wil naar Pinkpop
Guus Meeuwis wil naar Pinkpop (Foto: BuzzE)