Matt Damon: sorry voor opmerking diversiteit

Matt Damon heeft zijn excuses aangeboden, nadat hij veel kritiek kreeg op een opmerking over diversiteit in Hollywood. "Het spijt me dat sommige mensen beledigd waren", zei de acteur in een verklaring aan The Wrap.

Afgelopen zondag was in het programma Project Greenlight te zien hoe Matt een discussie had met de Afro-Amerikaanse filmproducent Effie Brown. Zij besprak een film waarin de enige zwarte acteur een prostituee speelde en zei zich zorgen te maken over stereotypes. Matt schoof haar zorgen aan de kant en zei: "Als we het hebben over diversiteit, dat doen we bij het casten van de film, niet bij het casten van de show."

Matt kreeg de afgelopen dagen veel kritiek over zich heen op sociale media. Volgend op zijn excuses verklaarde hij dat zijn opmerking in een bredere context werd gemaakt die niet op televisie te zien was. Ook zei Matt blij te zijn dat zijn opmerking heeft bijgedragen aan de discussie over diversiteit in Hollywood.

Project Greenlight is een programma van Matt Damon waarin nieuwe filmmakers de kans krijgen een film te regisseren met een budget van 3 miljoen dollar.

Matt Damon: sorry voor opmerking diversiteit
Matt Damon: sorry voor opmerking diversiteit (Foto: BuzzE)