Feminist Frequency bespreekt vrouwenlichamen als DLC

Feminist Frequency, een platform dat focust op de beeldvorming van vrouwen in hedendaagse popcultuur, heeft een nieuwe episode online gezet over vrouwen in games. In deze aflevering wordt aandacht besteed aan het gebruik van vrouwenlichamen als DLC of pre-orderbonussen.

Anita Sarkeesian, een feministische blogger, criticus en oprichter van Feminist Frequency, bespreekt in het nieuwe filmpje het gebruik van vrouwen(lichamen) in games als betaalde gamecontent. De aflevering heeft als naam "Women as Reward Special DLC Mini-Episode" en is onderdeel van een veelbesproken reeks van filmpjes waarin de objectificatie van vrouwen centraal staat, in het bijzonder als beloning voor in-game prestaties.

Sarkeesian bespreekt in dit laatste deel zaken als sletterige outfits voor vrouwelijke gamepersonages in de vorm van betaalde DLC in games als Dead or Alive 5 Ultimate, Final Fantasy XIII-2 en Saints Row: the Third. Hierbij wordt ook het veelgebruikte argument 'sex sells' door de feminist gepareerd. Bekijk het filmpje hieronder.