Hints naar sequel in Dragon Age: Inquisition-DLC

De vijfde en tevens laatste DLC van Dragon Age: Inquisition, genaamd Trespasser, laat behoorlijk onsubtiele aanwijzingen zien van een mogelijk deel 4 in de franchise. Tegen het einde van de DLC wordt flink gehint naar een locatie, waar een eventueel vervolg plaats zou kunnen vinden. Dit artikel bevat spoilers, dus wees gewaarschuwd.

Trespasser is de laatste uit een reeks DLC-onderdelen en biedt aan het einde nog een alternatieve afsluiting naast dat van de main-game zelf. Het speelt zich dan ook twee jaar af na de gebeurtenissen aan het einde van de originele game. Let op: vanaf hier spoilers over de game/DLC!

De DLC eindigt, ongeacht wat je keuzes waren, met een scene waarin je om de welbekende tafel zit en plannen maakt voor het smeden van nieuwe allianties. De nieuwe teamleden moeten gezocht worden buiten Ferelden en Orlais, de hoofdlocaties uit de Dragon Age-games. In de laatste shot is te zien hoe je inquisitor een dolk in de kaart drukt en daarmee het Tevinter Imperium markeert, een locatie die onderwerp is van veel gesprekken en lore in de Dragon Age-games, maar nooit werd bezocht.

Ontwikkelaar BioWare heeft zelf nog niets losgelaten over een eventuele opvolger, maar gezien het succes van Inquisition zou het een logische keuze zijn. Een eventueel vierde deel in de serie zal waarschijnlijk nog wel lang op zich laten wachten. BioWare is momenteel druk droende met een vierde deel van hun andere succesvolle IP, Mass Effect. Mass Effect: Andromeda komt volgend jaar uit. Daarnaast werkt de Canadeze ontwikkelaar momenteel aan een nog niet aangekondigde, nieuwe IP.

Klik hier voor een gifje van de laatste scene uit de Trespasser-DLC. Bevat dus spoilers.