Woedende moeders bij kleuterschool Antwerpen

Een groep woedende moeders heeft donderdag geprotesteerd bij een kleuterschool in Antwerpen. Ze verdenken een kleuterjuf van geweldpleging op een 5-jarig jongetje, dat zichtbare verwondingen heeft. De school houdt het op een ongeval op de speelplaats.

De moeder van de gewonde kleuter plaatste foto's van de verwondingen van haar zoontje op Facebook, meldt VTM Nieuws. De foto's tonen verwondingen in het gezicht en de hals. De moeder beschuldigt de kleuterjuf in kwestie ervan dat ze haar zoontje heeft geslagen en opgehangen aan een touw, omdat hij niet in de rij wilde staan op de speelplaats. 'Ik zal er alles aan doen dat die juffrouw haar baan kwijtraakt', aldus de moeder.

Speeltijd
Het jongetje liep de verwondingen vrijdag op, rond het einde van de speeltijd. Toen dat bij de rijvorming werd vastgesteld, werden zijn wonden onmiddellijk verzorgd en werden ook de ouders op de hoogte gebracht. 'Maandag zijn ze de ouders gesprek gekomen. Daarna hebben ze bij de politie een klacht ingediend tegen een leerkracht', zegt Joke Cortens, woordvoerster van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen in De Morgen. 'Op basis van de informatie die we hebben, was de betrokken leerkracht in overleg met collega's en dus niet aanwezig op de speelplaats waar het incident zich voordeed. We zijn even bezorgd als de ouders over hoe dit ongeval heeft kunnen gebeuren. Verder onderzoek moet dit uitwijzen.'

De moeder heeft opgeroepen om donderdag bij de schoolpoort te komen protesteren tegen de 'folteringen'. Zo'n dertig vrouwen, overwegend met hoofddoekjes, gaven hieraan gehoor. De schooldirecteur heeft de vrouwen uitgenodigd voor een gesprek, maar daar wilden ze nog niet op ingaan.

Alert
De Antwerpse schepen (wethouder) van onderwijs heeft de school gevraagd om een gedetailleerd feitenverslag. Hij wil weten wat er die bewust dag is gebeurd en wat de school daarna heeft ondernomen. Ook roept hij op tot kalmte. De Antwerpse politie is alert en staat in nauw contact met de school. De politie wil een scenario zoals met kleuterschool ‘De Blokkendoos’, in 2013, vermijden. Toen betichtte een groep allochtone moeders een kleuterjuf van seksueel misbruik. Justitie heeft de vrouw buiten vervolging gesteld omdat er niet voldoende aanwijzingen zijn voor kindermisbruik.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be