'Extreem Jaloers is hartstikke nep'

Het RTL4-programma Extreem Jaloers waarin Froukje de Both zogenaamd mensen helpt bij wie 'de relatie ernstig lijdt onder jaloezie', is nep. Een deelneemster van het programma liet dat via haar Facebook weten.

De 21-jarige Elif zou zo jaloers zijn, dat haar vriend Uzeyir niets mocht. Geen vrienden, niet uitgaan, niet met vrouwelijke klanten praten, geen mooie auto. Ook moest Uzeyir elke keer zijn telefoon afgeven zodat Elif zijn appjes kon bekijken.

Dit blijkt dus allemaal hartstikke nep te zijn. ''Hoop dat je niet te veel ziet dat het nep is'', zegt Elif op haar Facebook. ''Ze konden geen mensen vinden, dus hadden ze mij gebeld. Ze hebben heel veel geknipt en geplakt om het nog erger te laten lijken, dus ben zelf ook echt super benieuwd.''

Update 22.51 uur:
Froukje de Both heeft in een tweet laten weten dat ze erg verrast is door alle ophef over het programma: ''Uzeyir heeft zelf het programma benaderd voor hulp vanwege zijn extreem jaloerse vriendin. Beiden hebben vervolgens ingestemd tot deelname. Tijdens het hulptraject van Uzeyir en Elif heb zowel ik als de redactie nooit getwijfeld aan de echtheid van hun problematiek, ook nu nog steeds niet'', zegt ze.

Update 23.16 uur:
Een ander koppel in het programma, waarvan de aflevering later deze maand wordt uitgezonden, laat via Twitter weten dat zij zelf 'geen acteurs zijn zoals die twee van vanavond'. ''Beetje jammer dat wij, de echte eerlijke mensen die met hun billen bloot gaan, hiermee geconfronteerd worden. Doet me best pijn. Het is niet allemaal nep, geloof me. Wij hebben ook meegedaan! Heeft ons veel tranen en moeite gekost. Jammer dat er zo mee omgegaan wordt.''