PewDiePie behaalt als eerste 10 miljard YouTube-views

Felix 'PewDiePie' Kjellberg heeft reden voor een feestje. Zijn kanaal heeft namelijk als eerste ter wereld meer dan 10 miljard views opgeleverd. Kjellberg maakte de mijlpaal op Twitter bekend aan zijn zes miljoen volgers aldaar.

PewDiePie heeft momenteel meer dan 39 miljoen subscribers op zijn kanaal, het succes van sterren als Rihanna en Justin Bieber ten spijt. PewDiePie maakt voornamelijk filmpjes van games, met als bekendste onderwerp het Let's Play-onderdeel, waarin hij willekeurige games doorspeelt en deze onderwijl op een komische, 'over the top'-manier voorziet van zijn eigen mening. Eerder dit jaar nog deed de Zweedse YouTube-ster een boekje open over zijn verdiensten, een onderwerp van veel controverse in de media. PewDiePie verdiende in 2014 bijna 8 miljoen dollar met zijn filmpjes.

Kjellberg zelf blijft er nuchter onder en geeft aan niet zoveel te geven om geld. "Wanneer het onderwerp geld voorbij komt, komen er altijd veel overdreven, gechoqueerde reacties voorbij. Veel mensen worden boos en denken dat ik zoveel geld verdien door op m'n luie reet te zitten terwijl ik naar het scherm schreeuw - wat deels waar is - maar er komt zoveel meer bij kijken. Ik ben niet gelukkiger dan vijf jaar geleden. Natuurlijk ben ik blij dat ik me geen zorgen hoef te maken om het betalen van de huur".

PewDiePie zet zich dikwijls in voor goede doelen. In juni vorig jaar doneerde hij nog 630.000 dollar aan liefdadigheidsorganisatie Save The Children.