1 op 10 komt klaar in sportschool

Lig jij ook liever op de bank dan dat je zit te zwoegen in de sportschool? Dan is er nu een goede reden om wél aan de slag te gaan met gewichten. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een groot aantal mensen tijdens de work-out spontaan klaarkomt.

Dokter Debby Herbenick, die de kost verdient als seksprofessor bij Men Health’s magazine, besloot de mythe rond spontane orgasmes tijdens het sporten te ontrafelen. En met succes. Maar liefst 10 procent heeft aangegeven weleens een hoogtepunt te bereiken tijdens het trainen.

Volgens Herbenick is de reden van het spontage stijfje of de natte voeg ook gevonden. Niet het feit dat je spermaspeer of flamoes tegen de stof van je broekje schuurt, maar het trainen van de buikspieren zorgt voor een zinderend orgasme.

Ook de intensiteit van een fitnessorgasme is gemeten. Het orgasme wordt intenser ervaren dan dat bij het masturberen, maar minder hevig dan bij het neuken. Overigens moet je voor een dergelijk orgasme wel doorgaan als de eerste verschijnselen van vermoeidheid zich aandienen.

Ja, het bestaat echt!