Blind: "Verloren door persoonlijke fouten"

Bondscoach Danny Blind kon zondagavond zijn teleurstelling niet verbergen na de ontluisterende nederlaag van het Nederlands elftal tegen Turkije (0-3). "We hebben ons met persoonlijke fouten in de voet geschoten en Turkije in de kaart gespeeld", zei hij.

"Daarna liepen we achter de feiten aan", zei de opvolger van de vertrokken Guus Hiddink. "Turkije kon zich terugtrekken en wij moesten er door heen zien te komen. We hebben ook kansen gekregen, maar Narsingh maakt geen 1-1. En Wijnaldum moet na rust ook de 2-1 maken. Maar ook hij mist. Wij geven een goal weg na de omschakeling", zei hij over een fout van Stefan de Vrij. "Daarna geven we nog een goal weg", doelde hij op een blunder van zijn zoon Daley.

"Ik denk nog steeds dat we voldoende kwaliteiten hebben", stelde Blind. "Maar we hebben het niet meer in eigen hand. En dat is heel erg. Maar Turkije moet nog wel tegen IJsland en Tsjechië", zei Blind die niet wil denken aan een vroegtijdig vertrek. "Nee, daar denk ik geen seconde over na."

Blind: verloren door persoonlijke fouten
Blind: "Verloren door persoonlijke fouten" (Foto: ANP)