Verstappen bestraft voor losse enginecover

Max Verstappen moet in de eerste drie ronden van de race een drive-through inlossen. De Nederlander is bestraft voor het rijden met een onveilige wagen tijdens de kwalificatie. Verstappen verloor vlak na het verlaten van de pit grote delen van de enginecover, omdat deze niet goed waren vastgezet, welke vervolgens op de baan terecht kwamen.

In het eerste deel van de kwalificatie besloot Toro Rosso om Verstappen voor één installatieronde naar buiten te sturen, om te controleren of de motor naar behoren werkte. Door het gebrek aan tijd besloot het team om de enginecover maar met de helft van de bouten vast te zetten, een gok die helemaal fout uitpakte. Het team had verwacht dat het voor die ene ronde wel genoeg zou zijn.

De losgekomen enginecover was niet de eerste fout die het team dit weekend heeft gemaakt. De nieuwe motor die in de wagen van Verstappen is geplaatst, is eigenlijk de motor die ook in Spa is gebruikt. Omdat het team de zegels had doorgesneden zonder dat hier een official van de FIA bij was, werd deze motor gezien als de achtste motor van het seizoen. "We zijn hard op weg naar de tien", grapte Verstappen na de kwalificatie.

Verstappen krijgt drive-trough voor losse engine cover (Foto: Red Bull)
Verstappen krijgt drive-trough voor losse engine cover (Foto: Red Bull)